Behangwerk

Je hebt een muur en een rol behang: wat is daar nou moeilijk aan? Helemaal niks. Tenminste: als de muur mooi glad is en het behang eenvoudig. Een ander verhaal wordt het met een hobbelige, niet rechte muur en een ingewikkeld gedessineerd behang. En wat dacht je van lastige hoeken en uitsparingen? Of leidingen en verwarmingselementen die altijd in de weg zitten?

In de behangwereld wordt stevig geïnnoveerd: de mooiste behangsoorten komen op de markt. De woonbladen staan er vol mee. Prachtig natuurlijk maar hoe krijg je die strak op je muur? Laat dat maar aan Henk over want hij doet niets liever!

Graag komt hij langs om de mogelijkheden te bespreken. Een kwestie van even bellen: 06-20135358
Vraag dan ook vooral naar het verhaal van de Chinese opdrachtgever die voor zijn restaurant speciaal behang besteld had in China. Of dat een probleem was? Nee natuurlijk. Totdat op de plakdag het gearriveerde behang superdun, handbeschilderd rijstpapier bleek te zijn. Dat was even slikken. Vooral toen duidelijk werd dat de beste man geen rekening had gehouden met verval in het patroon en het allemaal wel heel krap werd…

Of het gelukt is? Uiteraard: je bent vakman of niet.

henk bosch

Schildersblog

26-07-2011

Een lastig klusje > Lees verder

Meest gelezen artikelen